Albion hotel

Albion Hotel

Beste prijs en voorwaarden indien u via deze website reserveert!


Musea

Centraal op de Grote Markt van Ieper vindt u in de Lakenhallen het 'In Flanders Fields Museum'
Het museum onderging een grondige vernieuwing in aanloop naar de honderdjarige viering van '14 - '18.  Het museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek.  Beslist uw bezoek waard!

Naast de permanente tentoonstelling zijn er heel wat tijdelijke tentoonstellingen die zeker de moeite waard zijn.  Alle info kan u hier terugvinden.

Nieuw sinds 2018 is het Ypermuseum. Het vroegere stadhuis werd omgetoverd tot een leerrijk en verrassend museum over de bloeiende geschiedenis van Ieper, van de middeleeuwen tot nu. Met behulp van de kattenpootarmband kom je op een interactieve manier alles te weten over onze Kattenstad. Ook voor de kinderen is er een speciale armband voorzien waarbij ze zelf de moeilijkheidsgraad kunnen instellen.

Hooge Crater Museum

Het beste private museum in Flanders Fields. Naast de realistische reconstructies van oorlogstaferelen in dit museum, springen ook de collectie wapens, uniformen en foto’s in het oog. Een must voor de geïnteresseerde toerist en voor al wie op zoek is naar historisch perspectief. Bezoek ook het themacafé waar zowel de streekbierenkaart als de menukaart niet te versmaden zijn. Meteen ook de kans om de batterijen van mens en fiets op te laden want dit is een fietsvriendelijk onthaalpunt!

TIP: Ontdek het museum aan de hand van onderstaand arrangement:

Hooge Crater Experience
(€16,50)

In dit arrangement zijn inbegrepen:
- Toegang tot het museum
- Toegang tot de loopgraven
- Lunch
- 1 drankje
- Wandelkaart
- Kinderijsje

Dit arrangement kan rechtstreeks gereserveerd worden via het Albion Hotel.

U wenst te reserveren?

Alleen hier de beste prijs en voorwaarden! 

Boek online

Volg ons op Facebook of Instagram

Historiek Albion Hotel

Het Albion Hotel onthaalt u in een sfeervol gebouw in Ieper. Het werd in 2000 volledig gerenoveerd en omgevormd tot het Albion Hotel. De huidige ingang van ...

Meer info