Albion hotel

Albion Hotel

Beste prijs en voorwaarden indien u via deze website reserveert!


Evenement

Feniks 2020

Thematische tentoonstellingen en publieksevenementen zullen het verhaal brengen van de heropleving van een regio die zo zwaar geteisterd werd door de Eerste Wereldoorlog. Wandel- en fietsroutes zullen je meenemen langs de markantste wederopbouwsites in de Westhoek en enkele unieke wederopbouwsites worden voor het eerst (tijdelijk) toegankelijk gemaakt voor het grote publiek.

Tijdelijke tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum:

Feniks: de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog

Vier jaar ononderbroken oorlogsvoering bracht een nooit geziene vernietiging met zich mee. Deze tentoonstelling vertrekt vanuit de laatste getuigen van de wederopbouw: de heropgebouwde steden en dorpen. Vanuit verschillende perspectieven toont Feniks hoe de “verwoeste gewesten” na 1918 uit hun as herrezen. De fotocollectie van de Ieperse broers Antony loopt als een rode draad door de tentoonstelling.

Van 7 maart t.e.m. 15 november 2020

Tijdelijke tentoonstelling in het Yper Museum:

herSTELLINGEN: Terugkeer van het socio-culturele leven in Ieper

In deze tentoonstelling staan niet de gebouwen, maar wel de mensen centraal. Al in 1915 moet de bevolking de stad verlaten. De eerste inwoners die reeds net na de Wapenstilstand terugkeren, treffen een stad in ruïnes aan. Niet alleen de gebouwen, maar ook het sociaal leven in Ieper en deelgemeenten dient weer opgebouwd te worden. Al snel gaan de eerste kermissen weer door, cafés openen opnieuw hun deuren en kinderen gaan terug naar school in tijdelijke barakken. Bovenal maken de Ieperlingen weer een thuis van hun vernielde geboorteplaats. Het is dit positieve verhaal van veerkracht dat het Yper Museum brengt.

In negen thema's wordt aangetoond wat de jaren na de Wapenstilstand in 1918 betekenen voor het socio-culturele leven in de regio. Elke maand staat 1 thema in de kijker waaraan tal van publieksactiviteiten gekoppeld worden.

Van 21 maart 2020 t.e.m. 17 januari 2021

Meer info? Feniks 2020

Waar?
In Flanders Fields Museum | Yper Museum 
Wanneer?
7 maart 2020 - 15 november 2020
Website
https://www.flandersfields.be/nl/feniks2020/flanders-fields-museum

< Terug naar evenementen

U wenst te reserveren?

Alleen hier de beste prijs! Gratis WIFI en een streekbiertje tijdens uw verblijf!  

Boek online

Volg ons op Facebook

Hotel geschiedenis

Het Albion Hotel onthaalt u in een sfeervol gebouw in Ieper. Het werd in 2000 volledig gerenoveerd en omgevormd tot het Albion Hotel. De huidige ingang van ...

Meer info