Albion hotel

Albion Hotel

Beste prijs en voorwaarden indien u via deze website reserveert!


Wandelen

In het Albion Hotel en bij de Dienst voor Toerisme zijn verschillende wandelkaarten met uitgestippelde routes in en rond Ieper verkrijgbaar. De meeste belangrijke sites en monumenten worden tijdens de wandelingen aangedaan. U kunt ook zelf een wandelroute uitstippelen aan de hand van de knooppunten.

Vestingroute
Ieper is omringd door een groene gordel - de vestingen van Marquis de Vauban.  De vestingen behoren tot de best bewaarde in België.  De uitgestippelde route is 2,6km en zal u leiden langs een 90min durende rustige wandeling. (route vrij beschikbaar aan onze receptie)

© Henk Deleu
NIEUW in 2019: De Stadswandelroute
Wanneer u in Ieper rondwandelt zult u op de grond verschillende koperkleurige plaatjes met insigne terugvinden.  Deze laten je kennismaken met de grootste blikvangers die de stad te bieden heeft. Je ontdekt over een afstand van 6,6km heel wat gezellige steegjes, pleintjes en de groene Vaubanvestingen.


Instappunten Ieperboog
Van oktober 1914 tot oktober 1918 bevond het slagveld van de Eerste Wereldoorlog zich op luttele kilometers van het Ieperse centrum. De loopgraven lagen van Noord naar Zuid in een boog rond Ieper. Langs deze fameuze Ieperboog of Ypres Salient werden 3 nieuwe instappunten geopend : Noord, Oost en Zuid die gratis toegankelijk zijn en telkens 1 of meerdere wandellussen omvatten, alsook de bezoeker informeren over de laatste getuigen van de Eerste Wereldoorlog.

U wenst te reserveren?

Alleen hier de beste prijs! Gratis WIFI en een streekbiertje tijdens uw verblijf!  

Boek online

Volg ons op Facebook

Hotel geschiedenis

Het Albion Hotel onthaalt u in een sfeervol gebouw in Ieper. Het werd in 2000 volledig gerenoveerd en omgevormd tot het Albion Hotel. De huidige ingang van ...

Meer info